Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

17.05.2018

Програм прославе градске славе „Духови“

Поводом градске славе Духови која се прославља 27.маја, Општина Инђија организује  свечаности које ће трајати три дана.

Ове године ће по први пут бити организован Сајам војвођанских вина и то дан уочи Духова у Кући Војновића у Инђији. Сајам који организује удружење „Вина Инђије“ трајаће од 12 до 20 часова где ће посетиоци моћи да дегустирају најбоља фрушкогорска вина. Дегустација је бесплатна уз куповину промо чаше а у 14 часова доделиће се признање најбољима.

У 13 часова заказан је наступ Градског тамбурашког оркестра уз вођство маестра Љубинка Лазића.

У 16 часова се организује Винска радионица на тему „Правилна дегустрација вина“, а од 18 часова наступа чувени инђијски бенд „Старе куке“.

У недељу, 27. маја, програм почиње у 16 часова отварањем тринаестог „Етно фестивала“ у пешачкој зони.

У пријатном војвођанском амбијенту окупиће се велики број излагача из различитих делова Србије, који ће током продајне изложбе представити културу и традицију ових простора преко својих ручно рађених, вишенаменских и уникатних предмета, сувенира и домаће хране.

Од 20 часова је концерт етно састава „Шара“ и Драгице Радосављевић Цакане, а у 21 час на тргу ће наступити позната група „Гарави сокак“.

„Етно фестивал“ организују Општина Инђија, Туристичка организација општине Инђија и Удружење за неговање духовне културе и традиције „Етноарт“.

Српска Православна парохија инђијска поводом Силаска Светог Духа на Апостоле организује духовску литију која ће проћи улицом Цара Душана до општине, улицом Краља Петра Првог до полицијске станице, Митровданском, Југ Богдана, улицом Војводе Степе и назад до храма. По повратку у порту храма биће служен Акатист Пресветој Богородици у част њене иконе Лепавинске.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija