Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

15.05.2018

Почиње пољопривредни сајам у Новом Саду

На Новосадском сајму ће од 15. до 21. маја бити одржан 85. међународни пољопривредни сајам на коме ће се представити 1.500 излагача из укупно 30 земаља, укључујући и Србију.

Oвогодишњи сајам обележиће Национална изложба стоке, изложба пољопривредне механизације, десет колективних изложби, изложба органске хране и производа са ознаком географског порекла, више до 50 стручних и пословних скупова, поклон игра за посетиоце...

Генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић је навео да ће ове године бити значајно више фирми из Турске, Италије, Холандије и Румуније, а представиће се и компаније из Русије, Туниса, Велике Британије и Луксембурга, које прошле године нису биле присутне.

Уз Француску која је држава пријатељ, обједињеним наступом понуду ће представити и Аустрија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Холандија, Италија, Израел, Кина, Мађарска и Шпанија, Тунис.

Један од заштитних знакова Пољопривредног сајма је Поклон-игра за посетиоце са купљеним улазницама, а Цветковић каже да ће ове године два срећна добитника са сајма отићи са трактором, а један са рото фрезом.

Реч је о тракторима „беларус 622“ и „John Deere 5045 d“ и ротофрези "хисарлар", а дародавци су Агропанонка и КИТЕ ДОО. Како је најављено, током Сајма ће 18. и 19. маја бити одржан и Пролећни фестивал вина на којем ће око 100 излагача промовисати најквалитетнија вина и ракије са ових простора.

Државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Жељко Радошевић је рекао да ће се то министарство на сајму традиционално представити на свом штанду у Хали "Мастер" Новосадског сајма.

„Годинама уназад смо на истом месту и сваке године са великим задовољством пружамо јасну и недвосмислену подршку Сајму који је бренд не само Новог Сада, већ и Србије“, рекао је Радошевић.

Како је истакао, Министарство пољопривреде ће у циљу повећања конкурентности организовати изложбу „Квалитет више“ која ће се ове године реализовати на већој површини у Хали 6 Новосадског сајма.

„На једном месту представиће се производи са датом вредношћу, органски производи и производи са ознакама географског порекла“, навео је Радошевић.

Он је, између осталог, најавио да ће 17. маја у Конгресном центру „Мастер“ бити одржана радионица „ИПАРД - искуства и могућности“ и изразио очекивање да ће та радионица изазвати велику пажњу наших пољопривредника.

Ове године земља пријатељ Међународног пољопривредног сајма је Француска, а економски саветник у Амбасади Француске у Србији Жан Пјер Гасто је изразио задовољство због тога јер је, како каже, Међународни сајам пољопривреде један од највећих догађаја у области пољопровреде у региону.

Када је реч о механизацији, најскупљи експонат на сајму биће самоходна вадилица шећерне репе „холмер“ Т4-40 која кошта око 600.000 евра, док ће најскупљи међу тракторима бити гусеничар „John Deere 8345 RТ“ који ће заинтересовани моћи да купе за 300.000 евра.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija