Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

07.05.2018

Пионири стрељачког клуба Младост шампиони државе

На првенству Србије серијском ваздушном пушком које је одржано у Горњем Милановцу, пионири стрељачког клуба Младост освојили су златну медаљу и потврдили да су с правом важили за фаворите за најсјајније одличје. И поред одређених осцилација у форми током сезоне, која је започела у октобру 2017. године, ипак су одржали стабилнију форму од осталих екипа и то су крунисали победом на најважнијем и најјачем такмичењу сезоне – првенству Србије.

Титула је освојена веома убедљиво јер је резултат од 549 кругова, што је уједно и најбољи резултат сезоне ове екипе, био за чак 19 кругова бољи у односу на резултат другопласираних такмичара из Кикинде. Треће место заузела је екипа Партизана из Београда са 526 кругова. На првенству је учествовало укупно  89 пионира и 21 екипа.

Да би тријумф на првенству Србије био потпун, потрудио се Бојић Страхиња који је у појединачној конкуренцији, са 186 кругова, такође освојио титулу шампиона државе и тиме вероватно освојио и одлучујуће бодове за наслов најбољег пионира Србије за 2018. годину. Бојић је раније на финалу Купа Србије освојио сребрну медаљу, победник је лиге Војводине и шампион Војводине, па с правом важи за једног од најталентованијих младих стрелаца Србије. Успех на првенству Србије је тим већи ако се узме у обзир да је Бојић имао великих проблема са оружјем које је поправљено вече пред полазак за Горњи Милановац.

И остала два члана шампионске екипе дали су свој пуни допринос успеху клуба јер су пуцали одлично. Михајловић је са 182 круга освојио 5. а Лукач са 181 кругом 8. место у појединачној конкуренцији. Одличан наступ на првенству је забележио и млади Брдар Никола који је са одличних 178 кругова освојио 13 место и био убедљиво најмлађи такмичар( рођен 2007. године).

Женска екипа је такође имала запажен наступ, са најбољим својим резултатом сезоне од 514 кругова, освојила је 9. место од 24 екипе а најуспешнија такмичарка је била Џонић Лана која је са остварених 178 кругова освојила 12 место од 92 такмичарке.  Поред Џонићеве, на првенству су наступиле и Булић Александра и велики стрељачки таленат Бошњаковић Тијана, које су оствариле своје личне рекорде баш на овом такмичењу.

Златна медаља је круна веома успешне такмичарске сезоне за екипу Младости, јер је у међувремену освојена титула првака Војводине и титула победника лиге Војводине, што је до сада незабележена доминација једног клуба. Ово је уједно и опроштајна сезона три члана ове сјајне екипе: двојица прелазе у старију категорију -  Михајловић Вељко и Бојић Страхиња,  док окосница екипе остаје трећи члан Лукач Јован. Њему ће се придружити млађи такмичара у категорији пионира: Кошњак Александар, Крбавац Стефан, Брдар Никола или Башић Марко.  

Стрељачка такмичења се настављају 2. колом Купа Србије малокалибарским оружјем које је на програму 12. и 13. маја у Новом Саду. У овом такмичарском програму, очекује се даљи напредак Гаћеша Анастасије и Димитрија, који је у 1. колу Купа освојио 2. место у конкуренцији јуниора а пласирао се и у сениорско финале. Димитрије је иначе на прагу јуниорске репрезентације Србије МК пушком и потребно је да ове сезоне докаже и потврди свој неспорни таленат у гађању овим оружјем.  На 2. колу Купа брату и сестри Гаћеша ће се придружити и Бојић Страхиња и Михајловић Вељко који су МК пушком наступали и претходне сезоне.  Од њих се очекује напредак у резултатима тим пре што ће им ове сезоне на располагању бити нешто боље оружје и опрема које је клуб уз пуно труда и одрицања набавио почетком године.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija