Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

03.05.2018

КРАЈ ПРОБЛЕМИМА СА ВОДОСНАБДЕВАЊЕМ БЕШКЕ: 20 милиона динара за повезни цевовод Инђија-Бешка

Мештани Бешке и Чортановаца више неће имати проблем са водоснабдевање јер ускоро крећу радови на изградњи повезног цевовода Инђија-Бешка. У ту сврху, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство определио је учешће од 70 одсто у реализацију пројекта, односно 20 милиона динара.

Вишедеценијски проблем са слабим притиском па и нестанком воде у појединим деловима Бешке решиће се изградњом повезног цевовода, и у случају несташице воде интервенисаће се из инђијских бунара. Од 2016. године избушена су четири нова бунара чиме је постигнута производња од 150 литара у секунди.

„Без помоћи покрајинске владе не би могли да наставимо са развојем општине Инђија и реализацијом оваквих капиталних пројеката важних за, у овом случају, мештане Бешке и Чортановаца“, истакао је Владимир Гак, председник општине Инђија, додавши да се одмах креће у расписивање јавне набавке и након тога изградњу повезног цевовода.

Гак је напоменуо да је приоритет општинског руководства стабилно и квалитетно водоснабдевање и подсетио да у последње две године општина Инђија нема рестрикције воде иако су се раније често дешавале.

Вредност пројекта изградње повезног цевовода Инђија-Бешка износи 28 милиона динара, од чега Покрајина финансира са 20 милиона а Општина са 8 милиона динара.

Потписивању уговора присуствовао је покрајински секретар Вук Радојевић и потпредседник покрајинске владе Ђорђе Милићевић.   

Слике са потписивања уговора можете погледати ОВДЕ.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija