Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

25.04.2018

Инђија партнер фестивала Дани српске културе у Истри

Десети јубиларни Дани српске културе у Истри изазвали су велику пажњу медија и позитивне реакције локалног становништва, а допринос квалитету програма дала је Општина Инђија која је овогодишњи партнер фестивала. Програм је у Српском културном центру у Пули отворио председник општине Инђија Владимир Гак.

Истра је регион који је пример неговања различитости и толеранције националних заједница, рекао је Гак приликом отварања. „Управо овакав фестивал показује да је разумевање и толеранција између различитих култура у Истри на највишем нивоу а прилика да својим активностима и подршком допринесе развоју добрих односа Србије и Истре, представља велику част и задовољство за Општину Инђија“.

Гак се сусрео са градоначелником Пуле Борисом Милетићем којег је позвао да на јесен посети општину Инђија. Такође, одржани су билатерални састанци са замеником градоначелника Лабина Зораном Рајковићем и заменицом општине Фажана Адом Дамјанац о учвршћивању сарадње између општина. Разговори су вођени и са српским конзулима као и представницима српских политичких странака у Хрватској.

Осим политичке делегације, у Истру су допутовали представници Културног центра, културно уметничко друштво „Соко“ које је наступало са народним играма и песмама из Срема, рок бенд „Старе куке“ који је одржао одличан концерт у кафеу „Rock“ у Пули, градски тамбурашки оркестар под вођством маестра Љубинка Лазића, уметници и песници.      

Иначе, односи Инђије и Истре су у константном успону од прошлогодиших Дана српске културе када је Инђија такође била партнер фестивала. Претходне јесени је у организацији Вијеће српске заједнице организован долазак Истријана у Инђију а и за ову годину је најављена нова посета.

Организатори десетог јубиларног фестивала Дани српске културе у Истри је Клуб Срба Истарске жупаније, Вијеће српске националне мањине Истарске жупаније, Српски културни центар у Истри и Координација Срба Истре уз подршку града Пуле и Истарске жупаније. Партнери су Општина Инђија и Матица исељеника и Срба у региону.

Слике можете погледати ОВДЕ.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija