Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

23.04.2018

НАКОН ВИШЕ ДЕЦЕНИЈА ЧЕКАЊА: Почела реконструкција пута Банстол-Сремски Карловци

Потпуна реконструкција државног пута Банстол-Сремски Карловци дужине 7 километара почела је данас, а према плану радови ће трајати наредних пет месеци. Вредност инвестиције износи непуних 240 милиона динара коју заједно финансира покрајинска и републичка влада.


Приликом посете градилишту председника покрајинске владе Игора Мировића, државног секретара Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Имреа Керна, в.д. директора „Путева Србије“ Зорана Дробњака и председника општине Инђија Владимира Гака, истакнуто је да је овој деоници пута одавно била неопходна реконструкција јер је изграђена пре више од 80 година.
 
„Ова саобраћајница од Банстола до Сремских Карловаца једна је од најлошијих, ако се имају у виду савремени путни стандарди“, рекао је Мировић подсетивши да ће паралелно са тим радовима Покрајинска влада и Управа за капитална улагања, сопственим средствима, у наредних неколико недеља почети и обнову пута од Банстола до хотела „Норцев“ према Иришком венцу.
 
Нови асфалт на поменутим деоницама допринеће економском развоју овог дела државе, а највише ће значити грађанима који пут свакодневно користе за одлазак на посао или друге потребе. „Драго ми је што постоје људи у Покрајини и у Републици који виде приоритете. Велики број Инђинчана користи овај путни правац и његовом модернизацијом добићемо саобраћајницу достојну времена у ком живимо“, изјавио је Гак додавши да је ово најбољи пример како се брине о свим путним правцима у Србији.

„Стари новосадски пут“ биће проширен за најмање 1 метар, у зависности од терена, што ће подићи ниво безбедности саобраћаја, поготово ако се има у виду да дневно прође преко 5 хиљада возила. Радови ће се одвијати по фазама уз наизменично пропуштање возила а завршетак радова се очекује у септембру.

Слике можете погледати ОВДЕ.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija