Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

13.04.2018

Стигао нови камион кипер за потребе ЈКП „Комуналац“

Општина Инђија наставља са обновом механизације јавних предузећа. Данас је стигао камион кипер који ће бити предат на коришћење јавном комуналном предузећу „Комуналац“ за потребе зимске службе, чишћење депонија и одвођење кабастог смећа.

Да би „Комуналац“ извршио све оно што је му је законским овлашћењем пренето, неопходно га је опремити одговарајућом механизацијом, рекао је у изјави за медије Владимир Гак, председник општине Инђија. „Општина је дужна као оснивач да што боље опреми своје предузеће и да извршава своје законом предвиђене обавезе. „Комуналцу“ ће овом набавком далеко лакше бити да обавља свој посао и наредну зиму дочекаћемо далеко спремнији за све изазове“.

У последњих 7 месеци јавно предузеће је уложило око 100 хиљада евра за опремање механизације која је затечена у катастрофалном стању. Пре неколико дана стигао је и „фекалац“, тако да је „Комуналац“ данас у далеко бољој ситуацији него пре непуне две године.

„Општина нам купује нове а ми половне машине у складу са нашим могућностима, и то је добар начин да одговоримо на све захтеве грађана које пријаве проблем, да ли преко Система 48 или нас директно контактирају“, рекао је Душан Лемаић, директор овог јавног предузећа.

Нови камион кипер има погон на сва четири точка, ралицу и посипач за со.

Иначе, „Комуналац“ је до сада набавио нови кипер, „смећар“, трактор, половни „фекалац“, „смећар“, трактор за кошење великих травнатих површина, 4 нове прикључне косачице и малчер. Такође, оспособили су 3 возила општинске управе која се нису користила а два возила су донирана од стране ЈП „Ингас“.   

Да подсетимо, ново руководство затекло је механизацију која се није годинама обнављала и чија је старост достизала преко 30 година. Кварови и немогућност да се одговори на све потребе грађана била је свакодневница. Срећом, то је сада ружна прошлост наше општине.

Слике можете погледати овде.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija