Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

10.04.2018

Правилник о подстицајима у сточарству за краве за узгој телади за тов

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде донело је нови Правилник о условима и начину остваривања права на подстицаје у сточарству за краве за узгој телади за тов.

Овим правилником ближе се прописују услови и начин остваривања права на подстицаје у сточарству за краве за узгој телади за тов, као и образац захтева за остваривање подстицаја.

Правно лице, предузетник и физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, које испуњава услове прописане законом којим се уређују подстицаји у пољопривреди и руралном развоју, подстицаје остварује за најмање две отељене краве, на основу захтева који подноси Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управи за аграрна плаћања.

Захтев за остваривање права на подстицаје подноси се за сваку календарску годину од 1. фебруара до 31. јула текуће године за краве отељене у периоду од 1. јула предходне календарске године до 30. јуна текуће календарске године на Обрасцу - Захтев за подстицаје за краве за узгој телади за тов.

Захтев за остваривање права на подстицаје  подноси се само једном у току године, а за исто грло захтев може да поднесе једном за једну календарску годину.

Изузетно у 2018. години захтев за остваривање права на подстицаје подноси се од дана ступања на снагу овог правилника до 31. јула 2018. године, за краве отељене у периоду од 1. септембра претходне календарске године до 30. јуна текуће године.

Уредбом о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју у 2018. години. прописан је износ подстицаја за краве за узгој телади за тов у износу од 10.000 динара по грлу.

Захтеви за остваривање права на подстицаје поднети до дана ступања на снагу овог правилника решаваће се у складу са прописом који је био на снази у време њиховог подношења.

Правилник можете погледати овде.

За више информација и потребну документацију, обратите се Агенцији за рурални развој општине Инђија, Војводе Степе 48 или на телефон 022/55-60-60.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija