Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

12.03.2018

Све снажнија финансијска подршка општине за развој пољопривреде

Буџет општине Инђија намењен развоју пољопривреде повећан је од 1. јуна 2016. године скоро три пута. Јасна опредељеност локалног руководства за снажнији развој пољопривреде огледа се у буџету који сада износи 28 милиона динара. Да подсетимо, пре непуне две године буџет је износио тек 10 милиона динара.

Општинска агенција за рурални развој се налази у свакодневној комуникацији са пољопривредницима, сагледава проблеме са којима се суочавају произвођачи и проналазе се најбоља решења. Највеће интересовање пољопривредника се односи на вештачко осемењавање јер се ради о повраћају средстава у износу од 100 одсто.

„За ову меру смо предвидели укупно три милиона динара, јер су у прошлој години пољопривредници показали велико интересовање. Следећа мера се односи на кредитну подршку, односно субвенционисање камате 80 посто, а за ове намене смо предвидели око 4 милиона динара“, каже Ивана Пејовић Шеврт, директорица Агенције за рурални развој у Инђији.

Агенција помаже пољопривредницима и приликом припреме документације за све врсте конкурса а велики број произвођача свакодневно куца на њихова врата. Ове године ће се субвенционисати и набавка прикључне механизације као и пчелињих друштава и опреме. Износ подстицаја се креће од 30 до 50 одсто у зависности од стања и положаја газдинства, а опредељено је укупно 13 милиона динара.

Да би важне аграрне информације стигле до сваког произвођача осмишљен је специјални програм у виду СМС порука које се шаљу пољопривредницима како би у сваком тренутку били обавештени о актуелним републичким, покрајинским и општинским конкурсима. Тренутно се у бази података налази око 2 хиљаде регистрованих пољопривредних газдинстава.

Агенција за рурални развој општине Инђија подстиче развој села, пољопривреде и туризма кроз пројекте  који подразумевају унапређење живота и рада на селу, савремену пољопривредну производњу и стандардизацију, иновације, обновљиве изворе енергије у пољопривреди, едукацију и умрежавање.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija