Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

23.02.2018

Донација ЗЗ „Воћар Сланкамен“ Дому здравља у Новом Сланкамену

У оквиру акције опремања здравствених установа на територији Општине Инђија, Земљорадничка задруга “Воћар” донирала је Дому здравља у Новом Сланкамену интернистички сто и инхалатор.

Донацију је уручио Никола Котарац, директор Земљорадничке задруге „Воћар Сланкамен“ из Новог Сланкамена који је овим поводом изјавио да ће опрема за Дом здравља значајно утицати на побољшање квалитета услуга, а самим тим и бољој терапији пацијената са акутном и хроничном респираторном инфекцијом.

„Нама је представља задовољство ако можемо било шта да урадимо за своје село. Надам се да ће следећа донација у будућности бити у већем обиму“, изјавио је Котарац за медије.

Др Јово Комазец, директор инђијског Дома здравља „Др Милорад Мика Павловић“, захвалио се на донацији и истакао као веома значајну вољу сланкаменачких воћара да на све начине помогну сеоској амбуланти.

„Ова донација вредна је и хвале и поштовања јер су људи од својих зарада одвојили за ову донацију при чему су показали изузетну хуманост и људскост“, подвукао је Комазец.

Приликом потписивања Уговора, шеф кабинета Општине Инђија Немања Милојевић рекао је да Општина Инђија планира да ову акцију прошири и на остале домове здравља у нашој општини, а све у циљу  побољшања здравствене неге и заштите грађана. Локална самоуправа кроз овај вид донирања директно утиче на повећање квалитета здравствених услуга у општини.

Задруга „Воћар Сланкамен” годинама помаже сеоска удружења али и свима онима којима је помоћ неопходна. Чланови задруге нису само из Сланкамена, већ и из Бешке, Марадика, Сланкаменачких винограда и Нових Карловаца. Под воћем имају око 400 хектара засада јабука. Занимљиво је да се више од 70% робе извози на инострано тржиште, док је остатак намењен домаћем тржишту.

Више слика можете погледати овде.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija