Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

20.02.2018

Oпштина Инђија на обележавању Сретења у амбасади Србије у Хрватској

На позив Њене Екселенције Мире Николић, амбасадорке Србије у Хрватској, делегација општине Инђија присуствовала је свечаности обележавања Дана државности Републике Србије у Загребу. На до сада најпосећенијем и најбоље организованом скупу присуствовали су бројни чланови дипломатског кора, војни аташеи, чланови владе Хрватске, привредни субјекти, градоначелник Загреба, представници српских политичких странака и невладиних организација у Хрватској, свештенство Српске православне и Римокатоличке цркве и Исламске заједнице.

Председник општине Инђија Владимир Гак искористио је прилику да у разговору са присутним амбасадорима из Европе и света представи Инђију као повољну привредну дестинацију за улагање и развој. Такође, привредници из Хрватске изразили су жељу да посете Инђију и ближе се упознају са могућностима инвестирања.

Гак се сусрео и са српским политичким организацијама и удружењима који делују у Хрватској. Они су још једном указали на тежак положај српске заједнице као и са којим се све изазовима свакодневно суочавају.

Иначе, општина Инђија је једина локална самоуправа у Србији која је добила позив од амбасаде у Хрватској и чија је делегација присуствовала обележавању државног празника.  

Слике са обележавања Дана државности Р. Србије у Хрватској можете погледати овде.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija