Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

25.01.2018

Владимир Гак добитник признања „Благодарје“

Удружења књижевника Србије уручило је на Светосавској академији у Београду престижно признање „Благодарје“ председнику општине Инђија Владимиру Гаку. Признање је додељено за нарочите заслуге за унапређење културе и доприносу успешном раду Удружења књижевника између два Савиндана.

Општина Инђија је једна од оних која свесрдно подржава културне активности, како у Србији тако и у иностранству, рекао је Радомир Андрић, председник Удружења књижевника Србије. „Општина Инђија је једна од оних која је увек отворена за сарадњу и то ону стваралачку. Рецимо, кад су наши међународни сусрети писаца један број истакнутих колега борави у Инђији захваљујући разумевању председника Владимира Гака. Управо су ти гости исказивали захвалност Општини Инђија и људима који су их угостили“, истакао је Андрић.

Поред постојећих културних активности, у Инђији се прошле године организовао фестивал „Про поет 2017“ који је окупио велики број књижевника из Србије и иностранства. „Сви знају да имамо два велика фестивала, Крчединску колонију и Шекспир фестивал. Прошле године смо први пут организовали „Про поет 2017.“, а ове године настављамо са тим фестивалом. Надамо се бољој организацији и већој посећености иако смо прошле године, за први пут, имали завидну посећеност, како од броја земаља одакле су писци долазили тако до броја учесника“, навео је Гак, додавши да то показује да Инђија посвећује велику пажњу неговању културних вредности.

Гак је додао да ће Општина наставити да пружа подршку свим инђијским културним удружењима за активности које реализују као и да ће буџет за културу сваке године бити све већи.

Признање „Благодарје“ се додељује сваке године институцијама, организацијама и личностима који су својим начином рада и деловања допринели успешном раду Удружења књижевника Србије између два Савиндана.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija