Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

24.01.2018

Изложба цртежа и слика „Corolla“ Кристине Палањук

У петак, 26. јануара у 19:00 часова у галерији Куће Војновића отвара се изложба слика и цртежа Кристине Палањук под називом Corolla.

Серија радова насталих на завршној години основних студија резултат су ауторовог интересовања и бављења психологијом личности. Флорални мотиви, који асоцирају на завесе, постељине, тапете, вртове, хаљине мајке или баке, упућују на један сигуран и веома личан простор детињства који можемо препознати и као свој. Назив Corolla(лат.–венчић од цвећа, круница) може да се односи на венчић који као деца плетемо и стављамо у косу, а може да представља и онај венац који полажемо на нечији гроб.

Ово је циклус који обједињује венчиће које смо плели као деца и стављали их у косу и венце које постављамо на гробове наших вољених у једној речи: Corolla.

Кристина Палањук рођена 1994. године у Руми. Гимназију у Инђији (друштвено језички смер) завршава 2012. и исте године уписује Академију Уметности у Новом Саду, одсек – сликарство, класа професора Горана Деспотовског.

Основне студије завршава 2016. чиме стиче стручни назив Дипломирани ликовни уметник. Тренутно је на Мастер студијама сликарства на истој академији под менторством професора Горана Деспотовског. До сада је излагала на једној самосталној и бројним колективним изложбама у земљи и иностранству. Учесник на неколико ликовних колонија. Од ове године члан СУЛУВ-а.

Изложба ће бити отворена до 6. фебруара. Галерија Куће Војновића отворена је за посетиоце радним данима од 10:00 до 19:00 часова.

Улаз на изложбу је слободан.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija