Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

05.01.2018

Хуманост на делу: Инђија прва у Војводини, друга у Србији

Током 2017. године реализовано је 39 редовних и 7 ванредних акција добровољног давања крви. Ванредне акције су организоване због смањених залиха крви у Заводу за трансфузију крви Војводине (у летњем периоду због мањег броја давалаца, а у другој половини године због повећаних потреба за крвљу).

„У току године на територији наше општине укупно 2.318 људи се одазвало акцијама давања крви, од тога је њих 220 одбијено из здравствених разлога. Када се томе додају становници наше општине који крв дају у Новом Саду, Београду или неком другом већем центру добије се податак да је од наших суграђана прикупљено укупно око 2.700 јединица крви“ каже Мирела Седлан секретар Црвеног крста Инђија.

Ова количина крви значи да су наши суграђани у 2017. години били једни од најхуманијих у Србији са процентом од око 5,7 давања у односу на број становника.

„Коначни резултати ће бити готови током фебруара месеца, али ми очекујемо да ово буде резултат који ће бити најбољи у Војводини, а други у Србији, тако да наши суграђани заиста заслужују све похвале за исказану хуманост“, истакла је Седлан.

У 2018. години планирано је 39 редовних акција добровољног давања крви а прва је заказана за 8. јануар.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija