Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

03.01.2018

Стигли нови камиони за ЈКП „Комуналац“

Јавно комунално предузеће „Комуналац“ улази у 2018. годину са новом механизацијом, и то камионом кипером и смећаром. Након вишегодишњег неодговорног односа према овом предузећу од стране челника претходне администрације и запуштености механизације чија старост досеже и преко 30 година, локална самоуправа је издвојила у буџету значајна средства за куповину нових камиона.

По речима председника општине Инђија Владимира Гака, хигијена и чистоћа у граду је од изузетног значаја и налази се у самом врху приоритета локалне самоуправе, а да би се она могла успешно одржавати неопходно је имати адекватну механизацију и друге алате. Нови камиони су купљени путем финансијског лизинга и коштају 290 хиљада евра.

Поред два камиона, „Комуналац“ је „освежио“ свој возни парк са новим трактором и прикључним машинама, а у току претходне године сервисирали су неколико аутомобила општинске управе који се нису дуго користили а која су им потребна за теренски рад.  

Неодговорно пословање претходне руководеће структуре довело је камионе али и сву осталу механизацију до границе издржљивости. Као сликовит пример затеченог стања у „Комуналцу“ показује прошлогодишња зимска сезона када су на терен изашла 4 камиона за чишћење снега, да би се након неколико минута рада три камиона покварила. Овакве ситуације постају ружна прошлост општине Инђија. 


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija