Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

25.11.2017

Инђија се прикључује кампањи „16 дана активизма против насиља над женама“

Овогодишњој светској кампањи „16 дана активизма против насиља над женама“ коју обележава више од 1700 организација у преко 100 земаља света, придружује се и општина Инђија. Поводом тога, у Скупштинској сали општине Инђија у четвртак, 30.11.2017. године, организоваће се предавање и дискусије на тему родно заснованог насиља и мерама заштите. Циљ кампање је подизање свести и преузимање акција за сузбијање насиља над женама и девојчицама.

Предавања су пре свега намењена маргинализованим групама жена(као што су жене са села, Ромкиње, жене са инвалидитетом...) имајући у виду препреке и околности са којима се оне суочавају: традиционално патријархално васпитање о положају жена у заједници, стид и навика да буду несхваћене и одбачене у друштву, непрепознавање феномена насиља, непознавање сопствених права и недовољну информисаност о надлежностима институција.

Трибину организује Завод за равноправност полова и Општина Инђија.

Битно је истаћи да предстојећи активизам обухвата четири важна међународна датума која повезују жене, насиље и људска права:

-25. новембар - Међународни дан борбе против насиља над женама,
-1. децембар - Светски дан борбе против АИДС-а,
-3. децембар - Међународни дан особа са инвалидитетима,
-6. децембар - Годишњица Монтреалског масакра,
-10. децембар - Међународни дан људских права.

 
Предстојећа кампања се обележава под мотом „Не заборавите никога: зауставите насиље над женама и девојчицама“, а као и претходних година, наранџаста боја је симбол којом се жели скренути пажња на ово важно питање. Због тога ће у периоду трајања кампање од 25. новембра до 10 децембра, зграда Општине бити осветљена овом бојом.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija