Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

16.11.2017

Отварање изложбе „Папирне пулпе“ Небојше Лазића

У петак, 17. новембра, у 19:00 часова у изложбеном  простору куће Војновића отвориће се изложба радова Небојше Лазића под називом „Папирне пулпе“. Радови су рађени у техници ливене папирне пулпе и ручно прављеног папира различитих димензија. Изложба ће трајати до 29. новембра и можете је погледати радним данима у термину од 10:00 до 19:00 часова. Улаз на изложбу је слободан.

 
Кроз свој рад Небојша Лазић истражује формалне квалитете геометријске апстракције и могућности приказа који  се конструктивно  покреће класичним цртачким процесом, а потом се структурира у различитим техникама разливања папирне пулпе и ручно прављеног папира. 

Небојша Лазић је рођен 1965.године, дипломирао и магистрирао је на Факултету ликовних уметности у Београду, одсек графика, у класи професора Биљане Вуковић. На двогодишњим специјалистичким студијама на Тамаринд институту за литографију при Универзитету Нови Мексико(САД) стекао је звање Мастер Принтера.
 
Током деценије боравка у Њујорку, основао је професионални литографски студио. Добитник је неколико награда и признања у земљи и иностранству. Доцент је на предмету Графика на Академији класичног сликарства и Универзитета Едуконс из Сремске Каменице и стручни сарадник Катедре за цртање Академије уметности у Новом Саду.
 
До сада је одржао деветнаест самосталних и девет ауторских изложби у земљи и иностанству.arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija