Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

03.11.2017

Владимир Гак говорио на панелу „Презентације добре праксе из региона у борби против корупције“ у Бања Луци и Сарајеву

Председник општине Инђија Владимир Гак учествовао је на панелу „Презентације добре праксе из региона у борби против корупције“ у склопу Конференције градоначелника/начелника и председавајућих општинских/градских већа Босне и Херцеговине под називом „Превенција и сузбијање корупције и реформски процеси у БиХ“.

Гак је у полусатним излагањима у Сарајеву и Бања Луци изнео најважнија системска решења донешена на нивоу локалне власти које доприносе спречавању корупције у јавном сектору. Највише пажње учесницима Конференције привукао је интерни план за спречавање корупције у јавним набавкама. Гак је истакао транспарентност и контроле јавних набавки као важне сегменте у спречавању свих облика нерегуларности. Такође, заштита пријавиоца корупције и учествовање већег броја лица у процесу јавних набавки представљају гаранције о законитости поступка.

Осим превенције корупције, председнике општина и скупштина градова интересовала су искуства општине Инђија у привлачењу инвестиција. Гак је навео да су у последњих неколико месеци уложена значајна средства за опремање индустријске зоне, а колико је то значајно показује податак да су у току реализације 7 нових инвестиција у којима ће посао пронаћи 650 радника.

На конференцији су одржани бројни билатерални састанци председника општине Инђија са представницима градова и општина из БиХ, на којима је договорено успостављање сарадње на привредном и културном нивоу.

Учествовање великог броја панелиста из различитих сфера јавног живота Босне и Херцеговине привукао је преко 150 представника градова и општина из Федерације и Републике Српске.  

Поред председника општине Инђија, на Конференцији су говорили и Жељка Цвијановић, председник Владе Републике Српске, Лејла Решић, министар управе и локалне самоуправе РС, Антон Касиповић, министар правде РС, Брус Бертон, шеф мисије ОЕБС-а у БиХ, Фадил Новалић, премијер ФБиХ, Ларс Вигемар, шеф делегације ЕУ и специјални представник ЕУ у БиХ, Един Мушић, председавајући Представничког дома парламента ФБиХ, Лидија Брадора, председавајући Дома народа парламента ФБиХ, Душко Маслеша, стручни сарадник у Сектору за координацију ЕУ помоћи и Дирекције за европске интеграције Босне и Херцеговине и други представници политичког и цивилног друштва.

Обе конференције организује Савез општина и градова ФБиХ и Републике Српске уз подршку мисије ОЕБС-а у БиХ. 

Слике са обе конференције можете погледати овде.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija