Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

30.10.2017

Огромни дугови баласт за снажније инфраструктурне радове

Нагомилани дугови Дома здравља настали неодговорним пословањем претходног руководства општине, редовно се измирују и поред тешког стања у буџету. Само у последњих 6 месеци исплаћено је 85 милиона динара, од тога половина фармацеутским кућама а друга половина, тачније 45 милиона динара, радницима којима нису исплаћивани путни трошкови више од три године.

Чињеница да су сви спортски клубови, удружења, установе или јавна предузећа затечена у огромним дуговима условила је да у првој години мандата нису урађене „видљивије“ ствари, рекао је Владимир Гак, председник општине Инђија. „Само за исплату дуговања Дома здравља дали смо 700 хиљада евра, а та средства би била довољна да изградимо више од I фазе новог вртића. То нико од суграђана не види али без решавања оваквих проблема ми не би могли да кренемо напред. Све што смо обећали испунићемо за период мандата који смо добили, и већ испуњавамо“, истакао је Гак.

Иако проблеми постоје у многим предузећима и установама, Дом здравља се издвојио као један од најгорих случајева.

Подсећања ради, иако је на збору радника Дома здравља са председником општине договорена исплата путних трошкова за свих 411 радника, то је испуњено много раније, што јасно показује одговорност и рад локалне самоуправе.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija