Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

24.10.2017

Свечаном седницом Скупштине општине обележен Дан Инђије

Прошло је 73 године од ослобођења Инђије од окупаторских нацистичких снага и тим поводом одржана је свечана седница Скупштине општине у великој сали Културног центра. Седници су, поред одборника, присуствовали представници братске општине Јабланица из БиХ, сремских градова, града Новог Сада, народни посланици, државни секретар Иван Бошњак, свештенство, Министарства унутрашњих послова, бројна удружења као и представници компанија са инђијске територије.

 
Седницу је отворио председник Скупштине општине Милан Предојевић који је истакао да не смемо заборавити људе који су донели слободу нашем граду. „После 73 године од ослобођења Инђије сећамо се свих оних палих бораца који су пали за слободу наше Инђије. Њихова дела остаће вечно упамћена, а ми се данас морамо потрудити да зло у  виду нацизма и шовинизма никад не завлада овим просторима“, изјавио је Предојевић.
 
Са жељом да на овим просторима више никада не буде ратовања, председник општине Владимир Гак истиче да он и његови сарадници ипак и данас воде једну посебну борбу. „Ми данас то радимо против незапослености, против корупције, против криминала у нашој општини. Боримо се да наша општина сваки дан буде лепша и то је нешто што дефинитивно карактерише нас као народ, а то је стална борба. Надамо се да борбе какву су наши преци водили за ослобођење Инђије више никада ми, ни наша деца, ни потомци, нећемо морати да водимо и да ћемо и ове друге борбе, које сам малочас споменуо, које ми данас водимо сваки дан, имати све мање, што ће значити да смо ми данас урадили нешто више него што је то било у претходним годинама“, рекао је Гак на свечаној седници.
 
И ове године уручене су традиционалне октобарске награде, највиша општинска признања за постигнуте резултате компанија, удружења и појединаца. Ове године, престижна признања добили су: земљорадничка задруга „Воћар Сланкамен“, „Техноекспорт“, „Универзум“, „ИГБ Аутомотиве“ и перспективни инђијски редитељ Немања Ћеранић.
 
У оквиру свечане седнице приређен је атрактивни културно уметнички програм. Друштва која негују српски фолклор „Соко“ и „Инђија“ приказали су шопске и игре из Срема. Велике овације доживео је хор Епархије сремске који је наступио са певањем традиционалних српских и руских песама. На крају, познати глумац Марко Живић приказао је у монодрами један тренутак живота Стефана Првовенчаног, а повод је обележавање 800 година од крунисања првог српског краља.
 
Слике са свечане седнице можете погледати овде.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija