Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

24.10.2017

Одржане традиционалне уличне трке поводом ослобођења Инђије у 2. светском рату

Више од хиљаду ученика основних и средњих школа са територије општине Инђија учествовало је на 53. уличним тркама повом годишњице ослобођења Инђије у Другом светском рату. Центар Инђије је по идеалном времену за спортске активности био препун дечије граје, наставника, родитеља и других грађана који су уживали у спортском надметању школараца.

Велику част овогодишњим тркама указали су прослављени српски репрезентативци у одбојци а сада функционери, Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину, и Слободан Бошкан, председник Спортског савеза Војводине, који су најуспешнијим атлетичарима уручили медаље и похвалнице.

Покрајински секретаријат је доделом средстава преко конкурса помогао одржавање уличних трка. „Ово је манифестација која је изузетно важна за вашу општину, која окупља много деце и сви овде заједно шаљемо једну поруку да ово сви требамо да подржимо. Драго ми је што видим оволико деце и оволико људи који прате ову манифестацију и зато ми је велико задовољство што сам данас овде“, рекао је Батез.

Честитке најбољима упутио је и председник општине Инђија Владимир Гак. „53. пут Инђија показује да је град који је посвећен спорту, да имамо намеру да наш спорт, као и привреда, као и култура, као и уметност, сваки дан буде на што вишем нивоу. Са отварањем новог крила општинске зграде и препуним центром деце, данас шаљемо позитивну слику из Инђије и веома сам срећан због тога“, изјавио је Гак.

Укупно је било 20 трка са преко хиљаду учесника, а посебно су биле упечатљиве оне у којима су учествовали они најмлађи. Расположени, насмејани, спремни да се „обрачунају“, што је и био циљ ове спортске манифестације, дошли су као шлаг на прославу Дана нашег града. Било је борбено, наравно пала је и по која суза, како учесника тако богами и родитеља, због одличног или лошег наступа на трци, али за све ће бити прилике и наредне године да освоје још коју медаљу.

Прави потез су биле мајице направљене специјално за ово такмичење. Првих пет у свакој трци могу да се похвале да су тренутно најбржи у инђијској општини а препознаћете их управо по плавим мајицама са натписом „53. уличне трке - Инђија 2017.“.

Билтен можете погледати овде.

Слике са уличних трка можете погледати овде.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija