Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

27.09.2017

Ускоро нова инвестиција компаније ИГБ Аутомотиве вредности два милиона евра

Немачка компанија ИГБ Аутомотиве уложиће 2 милиона евра у нову опрему у Инђији, најважнија је порука на прослави 10 година пословања ове компаније у Србији. Реч је о имплементацији нове технологије, односно улагању у најмодерније машине и опрему за производњу мотора вентилатора у различитим верзијама.

Оснивач и директор групације Бауерхин(чији је ИГБ Аутомотиве део) Јозеф Хилмер изјавио је да се тренутно интезивно ради на развоју и индустријализацији мотора вентилатора. „Радујем се што могу да вам саопштим да ћемо проширење производног објекта у Инђији да искористимо за производњу нових производа. Са инвестицијом вредном 2 милиона евра у најмодерније машине и постројења, направићемо производну линију за производњу мотора вентилора у различитим верзијама“, рекао је Хилмер и додао да би производно постројење у првој фази изградње требало да има производни капацитет од милион мотора вентилатора годишње.

Како кажу из ИГБ Аутомотиве, одлука менаџмента да се производња мотора вентилатора позиционира у Инђији, још један је знак поверења у будућу одрживост компаније у Србији. Производња мотора вентилатора очекује се средином 2018. године.

Генерални менаџер фабрике ИГБ Аутомотиве у Инђији, Далибор Берић, рекао је на свечаности поводом 10 година пословања да се одлука матичне компаније о инвестирању и започињању активности у Србији показала као једна од најзначајнијих за пословање групације И.Г. Бауерхин ГмбХ у Европи.

„У протеклој деценији, И.Г.Бауерхин је професионално и одговорно градио не само производни погон и производе у Инђији, већ и напредна решења у области пословања, која се значајно разликују по нивоу одговорности и квалитета у односу на сличне произвођаче. Поносни смо на остварене резултате, број запослених, квалитет производа и њихову заступљеност на европском тржишту аутомобила. Спремни смо за нове изазове, који ће нас у складу са нашом глобалном праксом, али и регионалним и локалним искуством додатно ојачати као лидера у области производње грејача за седишта, грејача за волане и сензора за окупираност седишта“, истакао је Берић.

Догађају је присуствовао и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, који је навео да инвеститори могу и убудуће да рачунају на подршку ПКС у припреми и реализацији пројеката и других пословних аранжмана.

Председник општине Инђија Владимир Гак захвалио се компанији ИГБ Аутомотиве на досадашњој успешној сарадњи и напоменуо да она представља позитиван пример за друге улагаче, па је тако у овом граду од јануара реализовано још седам нових инвестиција.

„Ако се сећате када смо у јануару отворили нови погон, који је у рекордном року саграђен, рекао сам да је моја жеља да општина Инђија до 2020. године буде највеће градилиште у Срему. Данас са поносом могу да кажем да смо од тада уговорили, почели са изградњом или ускоро креће реализација седам нових инвестиција на нашој територији. Укупно ће бити отворено око 650 радних места, али ово истичем зато што је постојање компаније ИГБ у нашој општини велики подстицај сваком инвеститору да баш треба да одабере Инђију као место у којем ће градити своје постројење“, навео је Гак.

Компанију ИГБ Аутомотиве у Инђији бави се производњом грејача за седишта, грејача за волане, сензора за окупираност седишта аутомобила, каблова за грејаче седишта и електричних контролних јединица. У оквиру Групације Бауерхин, производне јединице налазе се у Немачкој, Чешкој, Канади, Мексику, Кини и Србији. Вредност досадашњих улагања Бауерхин групе у Србији је 16 милиона евра. Запошљава око 2.300 запослених и производи више од 24 милиона производа годишње. Налази се на листи компанија са највећим бројем запослених, од којих више од 90% чине жене и представља снажан ослонац даљем развоју локалне заједнице.

Слике са прославе десетогодишњице рада компаније можете видети овде.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija