Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

12.09.2017

Вртић у Чортановцима и Крчедину први пут добио мобилијаре за децу

Објекти „Ђурђевак“ и „Цврчак“ у Чортановцима и Крчедину Предшколске установе „Бошко Буха“ добили су почетком нове школске године мобилијаре за децу, и то први пут. Иако звучи невероватно, малишани у ова два села нису до сада имала могућности да се у дворишту играју као њихови вршњаци у другим местима.

Запослени у предшколској установи покушавају да са скромним средствима обезбеде што квалитетније услове за боравак деце. По речима директорке вртића Јелене Кресоје, репарацијом старих мобилијара постављени су нови садржаји у објектима где је то недостајало. „Постоји још доста ствари које је неопходно набавити али полако решавамо једно по једно. Наши малишани коначно могу квалитетно да проводе боравак у дворишту а колико је ово важно показују њихови осмеси“, изјавила је Кресоја.

Приликом обиласка вртића у Чортановцима председник општине Инђија Владимир Гак изјавио је да ће услови за боравак деце бити све бољи а да се равномерним улагањем показује пре свега однос према деци и њиховим потребама. „Овде смо да обиђемо наше малишане који похађају ову предшколску установу, да чујемо из прве руке шта је неопходно да урадимо и као треће да укажемо на тај однос који локална администрација општине Инђија има према било којој врсти проблема и послова које треба да обавља, а један од њих је уређење предшколских установа. Овде се не ради само о зградама и објектима већ о односу према нашој деци“, истакао је Гак, додавши да често нису потребне велике инвестиције и набавке да би се нешто лепо и корисно урадило за своју општину, нарочито када су у питању деца.

У Крчедину је уписано 24 најмлађих суграђана, а у Чортановцима су ове године формиране две васпитне групе, једна је припремна коју чине 13 малишана док у мешовитој групи узраста од две до четири године наставу похађа 26 деце. ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija