Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

05.09.2017

Председник општине примио госте из Карлсхулда

Председник општине Инђија Владимир Гак уприличио је пријем за око 50 гостију из Карлсхулда који су дошли на шести по реду Бешка фест, односно Дане војвођанско-баварске културе. Гак је пожелео добродошлицу и упознао госте о историји Инђије, тренутним активностима и плановима за будућност.

У разговору са представницима општине Карлсхулд и председником партнерства Бешка-Карлсхулд Карл Хајнц Венделом, разговарано је о наставку процеса успостављања блиских односа између Инђије и Нојбурга. „Поред постојећег партнерства разговарали смо о проширењу сарадње успостављањем партнерства између Нојбурга и Инђије а које смо започели приликом наше посете њиховом фестивалу. Кључна ствар која нас повезује је река Дунав, односно Дунавска стратегија чијој се примени активно бави и Европска унија. С обзиром да смо општина која је достигла завидан ниво развијености у Србији, ми желимо да идемо корак даље и да нашу општину приближимо европском нивоу пружања услуга грађанима“, изјавио је Гак.

Партнерство између Бешке и Карлсхулда улази у своју 8 годину и већ су почеле припреме за прославу деценије успостављања званичног односа.

Иначе, у априлу је председник општине са сарадницима посетио Карлсхулд на традиционалној свечаности, што је први пут да представници локалне самоуправе долазе у то немачко место од како је успостављено партнерство.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija