Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

25.08.2017

Инђијски стрелци не прекидају са активностима

Одмах по завршетку најуспешније сезоне у гађању малокалибарским оружјем у међународном програму, у стрељачком клубу Младост отпочели су радови у стрељани како би се овај простор ускладио са одредбама новог Закона о оружју и Правилника за безбедан смештај и чување оружја и муниције. У ту сврху магацин оружја и муниције је одвојен од свлачионице а за ову просторију су набављена и уграђена атестирана противпожарна врата. Такође, развод електричне инсталације је усклађен са прописима за овакве објекте.

Пошто за такмичаре Младости, фактички нема летње паузе, радови у стрељани су се одвијали упоредо са тренинзима па услови за тренинг нису били баш адекватни али су се, уз велику посвећеност такмичара, ипак одвијали по плану,  два пута дневно. У исто време од 03. до 10. августа, на кампу стрељачког савеза Србије у Караташу учествовала су три наша такмичара: Гаћеша Димитрије, Бојић Страхиња и Лукач Јован.

У клубу очекују да до краја године у стрељану стигне и инсталира се нова електронска мета вредна 2.500 евра коју својим средствима набавља и уступа клубовима Стрељачки савез Војводине. Набавка мета је у току а са њеним постављањем у Инђији ће се знатно побољшати услови за тренинг наших најбољих такмичара. Клуб је у обавези да за мету набави један лап топ рачунар а још један лап топ је потребан за замену већ дотрајалог рачунара на стрељачком тренажеру СКАТ. Укупна вредност изведених радова и потребне опреме износи око 200.000 динара што је изузетно велики износ за клуб са прилично скромним буџетом. Ипак, уз велики труд и посвећеност чланова, управе и пријатеља клуба, радови су обављени а назире се и решење за набавку рачунара. У  клубу очекују да се сва потребна опрема комплетира до почетка октобра, односно до почетка гађања ваздушним оружјем. Управа клуба је захвална свима који су, или ће тек, својим радом, донацијама или на други начин, помоћи да се стрељана уреди и усклади са прописима из ове области.

У клубу ће, са своје стране, настојати да такмичарски резултати расту и да стрељана и даље буде место окупљања деце и омладине и место где ће се развијати све позитивне особине личности потребне за успешну спортску каријеру али и за свакодневни живот и рад.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija