Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

08.08.2017

Конкурс АПВ - наводњавање

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство објавио је конкурс за доделу бесповратних средстава за суфинанисирање набавке опреме за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара на територији АП Војводине у 2017. години.

Бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 60% од укупне вредности инвестиције или 70% за подручје са отежаним условима рада у пољопривреди(маргинална насеља), лица млађа од 40 година и жене носиоце газдинства.

Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави не може прећи 10.000.000,00 динара.

Минималан износ бесповратних средстава по једној пријави износи 30.000,00 динара, а разматраће се само пријаве чија је вредност инвестиције једнака 50.000,00 динара или већа од тог износа.

Бесповратна средства која се додељују по овом конкурсу намењена су за:

- изградњу експлоатационих бунара,

- набавку опреме за бунаре, пумпи за наводњавање, агрегата за покретање пумпи који користе различиту погонску енергију, цевних линија за орошавање, цевних линија са распрскивачима, система за наводњавање „кап по кап“, и подземних и надземних „кап по кап“ латерала, система за фертиригацију и кишних крила,

- набавку машина за заливање у типу „Тифона“, под условом да се наводњава минимално пет хектара површине по једној машини

- набавку линија за заливање – машине у типу „Ренџер“, „Центар пивот“, “Линеар“,

- изградњу цевовода.

Подносилац пријаве може поднети само једну пријаву по конкурсу, али за више намена у оквиру једне тачке, као и по више тачака.

Приликом разматрања поднетих пријава за остваривање бесповратних средстава, неће се признавати инвестиције и купљена опрема пре 01.01.2017. године.

Право на подстицаје остварују физичка и правна лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу. 

Конкурс је отворен до утрошка средстава, а закључно са 15.09.2017. године.

Конкурс >>

Правилник  >>

Пријава  >>

За све информације и потребну документацију обратите се Агенцији за рурални развој, Војводе Степе 48 или на телефон 022/55-60-60.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija