Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

11.07.2017

Мањи допринос за уређивање грађевинског земљишта за оживљавање инђијске станоградње

На јучерашњој седници Скупштине општине Инђија донета је одлука о смањењу доприноса за уређивање грађевинског земљишта за око 80 одсто, и то за све зоне. Разлог за значајно смањење доприноса лежи у чињеници да се у Инђији више од 5 година није изградио ниједан стамбени објекат за колективно становање, док је, поређења ради, у суседној општини Стара Пазова за то време саграђено више од 700 станова. 

Нова цена доприноса износиће 15 евра по квадрату за прву зону, а у случају плаћања у целости одобрава се додатни попуст од 30 одсто.

По речима председника општине Инђија Владимира Гака, општина претходних пет година није приходовала ни један динар по основу доприноса за уређење грађевинског земљишта, што је био више него јасан сигнал да се нешто мора променити. „Ми се надамо да ће ова одлука подстаћи станоградњу и да ћемо имати сваки дан све више инвеститора. Самим тим покренуће се цела привреда у нашој општини, јер сви знамо да грађевинарство покреће велики број привредних грана“, рекао је Гак.

Колико је досадашња одлука био сулуда, показује пример да инвеститор, који је желео да сагради 10 хиљада квадрата у Инђији, морао је да плати накнаду у износу од 800 хиљада евра, док је за исту квадратуру у суседној општини Стара Пазова плаћао око 120 хиљада евра.

Занимљиво је напоменути да је опозициони одборник Петар Филиповић уложио амадман у коме се противио смањењу доприноса за уређење грађевинског земљишта, иако за његовог мандата није саграђена ниједна стамбена јединица. Амандман је већином гласова одбијен.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija