Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

07.07.2017

Инђији 30 милиона динара за изградњу новог бунара и канализације у индустријској зони

Општина Инђија добила је 30 милиона динара за два пројекта на конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство о додели бесповратних средстава за суфинансирање изградње и реконструкције водних објеката у јавној својини. Изградњом новог бунара Б24 и повезних цевовада стећи ће се услови за пуштање фабрике воде у погон а самим тим повећаће се се квалитет и сигурност водоснабдевања. Другим уговором суфинансира се изградња фекалне канализације у североисточној радној зони у износу од 50 одсто.

Покрајински секретар Вук Радојевић уручио је уговоре за 16 локалних самоуправа. Говорећи о значају подршке локалним самоуправама кроз суфинансирање и бесповратна средства, Радојевић је истакао је да ће секретаријат наставити да снажно подржава локалне самоуправе. „Морам да напоменем да је укупна вредност пројеката који ће бити реализовани око 280 милиона динара. Учешће секретеријата је око 180 милиона динара или процентуално 68% од укупне вредности инвестиција а локалне самоуправе ће издвојити за ове намене око 90 милиона динара то јесте 32% учешћа“, рекао је Радојевић.

Према речима директора јавног комуналног предузећа „Водовод и каналаизација“ Драгољуба Трифуновића, добијена средства су изузетно важна имајући у виду тешко стање у локалном буџету као и важност реализације зацртаних циљева. „Први уговор односи се на изградњу нове батерије бунара на инђијском изворишту са комплетним подземним цевоводом чиме би требало да добијемо још око 20 литара у секунди неопходних за будуће пуштање фабрике воде у рад. Други пројекат се односи на наставак изградње фекалне канализације у североисточној индустријској зони. То нам је нарочито важно зато што ових дана треба да потпишемо неколико озбиљних писама о намерама са домаћим и страним инвеститорима, што је апсолутно од пресудне важности за развој локалне самоуправе“, истакао је Трифуновић.

Иначе, општина Инђија је једина сремска општина која је аплицирала на покрајинском конкурсу и добила значајна средства за реализацију капиталних пројеката.

arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija