Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

03.07.2017

Шекспир фестивал у Чортановцима

Представом Перикле у режији Никите Миливојевића у вили Станковић у Чортановцима отворен је 4. Шекспир фестивал. Публика је имала прилику да погледа и комад Хенри V трупе Парабола из Лондона и Макбет Танг шу ви театар студиа из Хонг Конга.

Разноврстан програм 4. Шекспир фестивала привукао је велики број публике у Чортановце. Представа Перикле која је приказана прве фестивалске вечери у извођењу Шабачког позоришта рађена је у режији Никите Миливојевића, који је и оснивач Шекспир фестивала.

„Ове године то је један мини фестивал у односу на претходне године и број представа које смо имали, али с друге стране опет мислим, најважније је да фестивала има и најважније, ја се сећам ја кад сам био гледалац да оно што се види, да публика оно што види заиста памти по нечему врло посебном. Нека је једна представа, али нека је незаборавна“, рекао је Миливојевић.

Вила Станковић је и ове године била место одржавања једног од најпознатијих фестивала који је подржала инђијска локална самоуправа. Председник општине Владимир Гак изразио је задовољство што општина има прилику да подржи овакав културни догађај.  „Ове године средства која смо издвојили остали су на нивоу прошлогодишњих , али оно чему се искрено надамо и дубоко верујемо да ће за наредни Шекспир фестивал средства која ћемо обезбедити бити значајнија и већа. Наша жеља је да у нашој општини постоји што више квалитетних културних дешавања као што је Шекспир фестивал“, рекао је Гак.

Поред Периклеа Никите Миливојевића који је у петак отворио фестивал, у суботу је приказана представа Хенри V(човек и владар) трупе Парабола из Лондона којој је присуствовао и британски амбасадор у Србији Денис Киф. Представа Макбет Танг шу ви театар студиа из Хонг Конга је одржана је јуче у новосадском позоришту због пљуска који се сручио у Чортановцима.  

Данас и сутра се одржава пратећи програм фестивала у Културном центру у Новом Саду где ће се приказати филмови Акире Куросаве Крвави престо(1957), настао по мотивима „Макбета“, и Ран(1985) према „Краљу Лиру“.

Захваљујемо Звонку Пергеу на сликама.

arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija