Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

26.06.2017

Стефану и Лазару подршка за нове животне победе

Стефан Закамарок и Лазар Матијевић, дечаци од само 11 и 15 година, извојевали су најважнију животну битку-победили су опаку болест која их дуго мучила. Наши хероји се нису на томе зауставили. Уз помоћ Националног удружења родитеља деце оболеле од рака(НУРДОР) отпутовали су у Москву на Светске дечије победничке игре, највеће те врсте у свету, где се такмиче деца лечена од малигних болести. Лазар је освојио две бронзе и то у фудбалу и стоном тенису, док се Стефан окитио златом у трчању на 60 метара и фудбалу.

Општина Инђија пратила је њихове херојске успехе. Зато је председник општине Владимир Гак уприличио пријем за дечаке и њихове родитеље одајући признање за огромну храброст коју су исказали у, пре свега, животној борби, а потом и спортској. Као мали знак пажње, председник Гак им је уручио два лаптоп рачунара.

Стефан је казао да је срећан што је у општини и што је добио лаптоп на којем ће моћи да се игра и учи. Каже да му је било лепо у Москви где је освојио две златне медаље. „Желим да се захвалим НУРДОРУ и свим људима који су омогућили да одем тамо“, рекао је Стефан. Његов друг Лазар каже да је у Москви било незаборавно и да ће се увек сећати дружења и такмичења у којем је освојио две бронзе, и захвалио је председнику на пријему и поклону. „На лаптопу ћемо се играти брат и ја и хтео бих да се захвалим НУРДОРУ као и општини која ми је дала поклон“, рекао је Лазар.

У разговору са инђијским херојима Гак је пожелео успеха у наставку школовању и спорту. „Задовољство је да имамо овакве младе људе који ће сутра сигурно знати да се боре за себе у животу као и за своју општину. Скромне награде којe смо им уручили је мали знак пажње да се сећају да је Инђија поносна на њих“, рекао је Гак додавши да велико признање заслужују и њихови родитељи који су константно били уз њих.

Од септембра Лазар креће у средњу школу а Стефан у четврти разред. Чекају их нови изазови, истина, много лакши од оних са којима су се суочавали.

arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija