Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

14.06.2017

Филмски фестивал „Слободна зона“ у Инђији

Удружење „Култури с љубављу“, у сарадњи са Културним центром Инђија, организује приказивање филмова са овогодишње Турнеје Филмског фестивала Слободна Зона, која ће у априлу, мају и јуну посетити преко 40 градова широм Србије.

Током три вечери (16.,17. и 18. јун), и публика у Инђији биће у прилици да погледа део најбољих филмова са 12. Фестивалског програма, одржаног од 10. до 15. новембра прошле године у Београду, Нишу и Новом Саду, по избору публике и селектора фестивала. Све пројекције почињу у великој сали од 20 часова. Улаз је слободан.

Прве вечери (петак, 16. јун) биће приказан победник 66. Филмског фестивала у Берлину, италијански документарац „Пожар на мору“ Ђанкфранка Розија који скида медијско-сензационалистичку маску са највеће трагедије у савременој историји и открива људску страну актуелног проблема миграната. У суботу (17. јун) на репертоару ће се наћи филм „Неруда“ Пабла Лараина, у ком Гаел Гарсија Бернал игра улогу полицајског инспектора који прогони чувеног чилеанског песника Пабла Неруду. Гостовање ће у недељу, 18. јуна затворити пројекција играног филма „Док отварам очи“, који говори о младој Фари која живи у Тунису и против воље своје мајке пева у друштвено ангажованом бенду, воли живот, открива љубав и ноћни живот свог града.

Детаљније о филмовима можете погледати на http://freezonebelgrade.org/turneja/filmovi/.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija