Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

13.06.2017

Свечано пуштен градски водовод у Чортановцима

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић и председник општине Инђија Владимир Гак отворили су данас градски водовод у Чортановцима. Вредност инвестиције износила је нешто више од 90 милиона динара а први објекат који је прикључен на мрежу је сеоска амбуланта у којој ће мештани од сада без бојазни користити здравствене услуге.

Изградњу водоводне мреже финансирало је Министарство пољопривреде са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Општином Инђија. Значајну финансијску подршку за реализацију инвестиције пружио је Покрајински секретаријат, који поред поред активних мера усмерених ка аграрној политици, подстиче и развој комуналне инфраструктуре у сеоским срединама, рекао је Вук Радојевић, покрајински секретар. „Данас смо у Чортановцима да промовишемо идеју окупљања око пројеката од општег интереса. Развијање села је предуслов за останак младих на селу на које стално апелујемо и управо је у том контексту реализован овај пројекат“, изјавио је Радојевић.

Колико је инвестиција изградње водовода важна за Чортановчане, показује анкета у којој се 60 одсто мештана изјаснило да одмах жели прикључак на градску мрежу, рекао је председник општине Владимир Гак. Осим самог прикључења, изградња водовода представља и меру оживљавања сеоских средина. „Један од приоритета локалне самоуправе јесте смањивање разлике квалитета живота између града и села и ова инвестиција је значајан искорак ка том правцу. Пуштањем водовода обезбеђујемо основне услове за живот наших суграђана али и стварамо услове за развијање привреде у руралним срединама“, истакао је Гак, наводећи пример Чортановчана који није могао да отвори млекару због непостојања градске водоводне мреже.

Након дужег времена стагнације у радовима, пројекат изградње водоводне мреже је завршен за непуних годину дана, рекао је директор ЈКП „Водовод и канализација“ Драгољуб Трифуновић и додао да од данас дежурне екипе крећу са појединачним укључивањем мештана на водоводну мрежу. „Ми смо имали незавршен пројекат који је био практично немогуће завршити, али уз велику подршку виших инстанци и рад стручних служби ми смо пројекат привели крају“, изјавио је Трифуновић.

Свечаном пуштању градског водовода присуствовао је и Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије и председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

Правни тим ЈКП „Водовод и канализација“ боравиће сваки дан у месној заједници како би сви заинтересовани могли да потпишу уговор и све административне радње заврше у свом селу.

Цена прикључка на градски водовод износиће нешто више од 400 евра а локална самоуправа је обезбедила могућност плаћања на 12 месечних рата. Такође, битно је напоменути да у цену прикључка улазе само трошкови материјала и рада машина.

Слике са свечаног пуштања градског водовода можете видети овде.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija