Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

08.06.2017 | ВИДЕО

Инђији награда „Бизнис партнер 2017“ као најбољи град југоисточне Европе

Општина Инђија добила је награду „Бизнис партнер 2017“ као најбоља локална самоуправа у Србији и југоисточној Европи. У образложењу Комисије која је одлучила о додели награде а коју чине истакнути професори државних Универзитета из региона, наводи се да је Општина Инђија, водећи рачуна о ширим друштвеним интересима, локалној заједници и еколошким императивима окружења, унапређењем инфраструктурне опремљености и убрзањем процедура, креирала услове за повољну пословну климу и амбијент атрактиван за потенцијалне инвеститоре.  Тиме је Општина Инђија остварила посебан допринос стабилизацији пословне климе у Србији и развоју пословне сарадње у региону.
  
У изјави за медије председник општине Инђија Владимир Гак рекао је да је уручено признање потврда локалном руководству да се налази на правом путу, најављујући још снажнији развој општине. „Инђија се у протеклих годину дана тргла из летаргије у којој се дуже време налазила, а добијена награда је потврда огромног труда и енергије коју смо уложили како би покренули економију и укупни друштвени живот у нашој општини. Имајући у виду шта се тренутно ради и шта нас све очекује наредних година, могу слободно рећи да ће Инђија сигурно постати најразвијенија и најпрепознатљивија општина у овом делу Европе“, истакао је Гак. Председник се захвалио грађанима Инђије и својим сарадницима без чијег рада и пожртвовања данас не би примили престижно признање. Такође је подсетио да је у протеклих годину дана у Инђији отворено нешто више од 720 радних места, а до краја године посао ће добити још око 250 грађана Инђије, што довољно показује какве су тренутно привредне активности у овој сремској општини.  

Поред општине Инђија, важно је напоменути да је награду добила и компанија IGB Automotive која у Инђији тренутно запошљава око 2300 радника, углавном женске популације, а чији је нови погон почетком године отворио председник Србије Александар Вучић. 

На додели награда присуствовали су представници бројних компанија, угледни привредници, представници владе Србије, дипломатског кора, личности из културног и јавног живота и представници највећих медија из Србије и региона. 

Годишња награда „Бизнис партнер“, коју додељује компанија „Mass Media International“, установљена је пре 23 године са циљем промовисања компанија и институција које се у свом пословању руководе високим професионалним стандардима и доприносе побољшању пословне климе у региону.      

Говор председника општине Инђија Владимира Гака на прес конференцији, можете чути на линку испод од 30:48 минута.
ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija