Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

26.05.2017

Почетком јуна Чортановци добијају градски водовод

Дугогодишње чекање Чортановчана на завршетак градског водовода коначно се приводи крају. Мештани насеља Чортановци моћи ће почетком јуна да се прикључе на градски водовод потписивањем уговора са Јавним комуналним предузећем „Водовод и канализација“ о прикључењу на водоводну мрежу. Протеклих месеци извршени су интезивни радови на постављању и дезинфекцији повезних цевовода који никад нису употребљавани, а након урађених анализа, стекли су се све услови за прикључење и експлоатацију основне животне намирнице.

Ових дана радници ЈКП „Водовод и канализација“ спроводе анкету и обавештавају мештане о могућностима прикључења на градски водовод, а према речима в.д. директора Драгољуба Трифуновића, до сада се око 60 одсто Чортановчана од укупно анкетираних изјаснило да жели прикључење на водоводну мрежу. „Следећи корак је потписивање уговора са мештанима о прикључивању на мрежу. То ћемо организовати у самом насељу, што значи да ћемо довести нашу администрацију како мештани не би путовали за Инђију и како би за дан-два решили цео поступак“, изјавио је Трифуновић.

У току су последње припреме за пуштање у рад водоводне мреже дуге 7,5 километра, и како је најавио председник општине Владимир Гак, пуштање у рад водовода очекује се 5. или 6. јуна. „Имали смо заиста много проблема како би оспособили цео систем. Остало је да се уради још неколико техничких ствари како би се обезбедило несметано функционисање и очекујемо завршетак тих радова за неколико дана. Чортановчани ће од сада имати квалитетну воду, сигурно и стабилно водоснабдевање“, истакао је Гак.

Значајну погодност за мештане представља могућност да се цена прикључка плати у 10 месечних рата, а сама цена биће најповољнија на тржишту. Битно је напоменути да у цену улазе само трошкови материјала и рада машина, тако да јавно предузеће неће остварити зараду на прикључивање мештана.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija