Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

20.04.2017

Министарство пољопривреде подржава развој пољопривреде у Инђији

Министарство пољопривреде дало је сагласност за подршку руралном развоју општине Инђија за 2017. годину. У наредном периоду ће се одржати састанци по месним заједницама како би се свим заинтересованим пољопривредницима приближили услови за добијање разних врста субвенција.

 
За ову годину опредељена средства за пољопривреду износе 24 милиона динара, што је за 10 милиона више у односу на претходну годину. Више од половине средстава је резервисано за субвенционисање набавки нове механизације. Такође, планиране су субвенције за вештачко осемењавање као и камата пољопривредних кредита.

Приликом скорашње посете покрајинског секретара за пољопривреду Вука Радојевића општини Инђија, разговарано је и о подстицајима које нуди покрајинска влада. Том приликом је председник општине Владимир Гак упознао секретара о свим подстицајима које сама општина нуди пољопривредним произвођачима „Покрајински секретар за пољопривреду Вук Радојевић био је одушевљен када смо га упознали да нам је буџет за пољопривреду већи за 10 милиона динара, јер многе општине немају цео буџет за пољопривреду у том износу. Тиме показујемо да улагањем у пољопривреду видимо развој општине, нарочито ако имамо у виду да се значајан број наших суграђана бави различитим гранама пољопривреде“, истакао је Гак.
 
Све информације о детаљима конкурса можете добити у Агенцији за рурални развој општине Инђија.arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija