Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

31.03.2017

Нова саобраћајница за нове инвеститоре

Председник општине Инђија Владимир Гак отворио је данас саобраћајницу дужине 1200 метара на локацији 15 у североисточној индустријској зони. Завршетком пута са пратећом инфраструктуром створили су се сви предуслови за довођење нових инвеститора и то на општинским парцелама. За око месец дана се управо на тој локацији очекује почетак изградње фабричког постројења компаније „Quass“ која ће производити квас и безалкохолна пића.

Председник Гак је рекао да се изградњом саобраћајнице повећала атрактивност индустријске зоне као и да ће се на тој локацији, поред нових производних погона, изградити и царинска зона. „Данас можемо рећи да је ова индустријска зона комунално опремљена и сигуран сам да ће се инвеститори од сада много брже опредељивати да улажу у нашу општину. Пуштањем саобраћајнице, повољним географским положајем и изградњом царине, Инђија постаје најбоља и најатрактивнија дестинација за инвестирање у Србији“, истакао је Гак. По његовим речима, сређивање индустријске зоне је један од мера које локална самоуправа чини са циљем да Инђија буде по мери сваког инвеститора али и корак ка испуњењу циља да ће до 2020. године постати највеће сремско градилиште.

Вредност изграђене саобраћајнице износи 43,6 милиона динара. Ускоро се креће са асфалтирањем другог крака саобраћајнице која ће ићи паралелно са пругом а половина средстава је обезбеђена од Управе за капитална улагања Војводине.

arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija