Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

16.03.2017

Владимир Батез у Инђији о спортској инфраструктури

Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину, посетио је данас општину Инђија како би се упознао са стањем спортске инфраструктуре. Као један од највећих проблема председник општине Владимир Гак  истакао је недовршену спортску дворану која се гради од 2008. године. Такође, Гак је рекао да ће се буџет за спорт у наредним годинама значајно увећати.

„Спорт је веома важан за нас и ми имамо јасну визију шта желимо, јер се управо кроз спортске колективе развијају млађи нараштаји који уче да побеђују и губе и да се носе са тим. Само за ову годину смо кроз буџет Савеза спортова предвидели 10 милиона динара за улагање у спортску инфераструктуру а посебно смо одвојили средства за нову спортску салу у Бешки, што јасно показује да смо посвећени развоју спорта“, истакао је Гак.

Постојећа спортска хала испуњава све услове за одржавање свих спортских приредби а планира се додатно улагање како би хала постала атрактивнија. Батез је поменуо конкурсе које је покрајински секретаријат расписао на које општина може конкурисати. „Оно што је приоритет покрајинског секретаријата је да са локалним самоуправама у партнерском односу развијамо спорт у делу где постоји обострани интерес, од афирмације и развијања спорта до инфраструктурних објеката. Ово је само прва у низу посета и заједничких акција које планирамо у наредном периоду и сигуран сам да ће се убрзо видети позитивни резултати“, рекао је Батез и додао да након посете носи позитиван утисак из Инђије и да ће секретаријат подржати пројекте на које Инђија буде конкурисала.

Батез је посетио и основну школу „Петар Кочић“ где је уручио одбојкашке и фудбалске лопте за потребе часова физичког васпитања. У обиласку старе спортске хале доделио је и спортским клубовима лопте и разговарао са представницима спортских клубова. Пре тога, Батез је посетио Савез спортова где су га дочекали председник Драгољуб Самарџић и секретар Љубомир Ковачевић са којима је разговарао о проблемима спортских клубова и затеченим стањем након преузимања Савеза.

Слике можете погледати овде.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija