Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

08.03.2017

Министар просвете најавио улагања у школске објекте у Инђији

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је са председником општине Инђија Владимиром Гаком о приоритетима развоја образовно-васпитних установа у Инђији, укључујући и проблем капацитета вртића.

На састанку одржаном у Инђији представници локалне самоуправе истакли су проблем недостатка капацитета у вртићима и нагласили да улажу велике напоре у настојању да повећају исте, како кроз проширење постојећих објеката, тако и кроз градњу новог.


С тим у вези, министар Шарчевић је поручио да ће Министарство просвете, науке и технолошког развоја настојати да помогне у решавању проблема и као једну од могућности навео је средства Светске банке намењена повећању обухвата броја деце у области ране писмености у износу од 50 милиона долара. „Када цео систем доведемо у ред новац ћемо рационално и контролисано трошити, па ћемо имати и више средстава за улагања у нове објекте“, рекао је Шарчевић. Министар је похвалио напоре које локална самоуправа чини како би побољшала инфраструктуру школских објеката, као и безбедност ученика у школама. 

Председник Гак упознао је министра о активностима које се спроводе у вези увођења дуалног образовања. „Инђија стоји на курсу дуалног образовања јер је недостатак практичних знања оно што деци недостаје по завршетку школе. Важно је да се деца школују за посао, а на нама, као локалној самоуправи, је да обезбедимо нова радна места", рекао је Владимир Гак. 

Делегација из министарства просвете је у оквиру посете општини Инђија обишла предшколску управу „Бошко Буха“ и ОШ „Душан Јерковић“. 

ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija