Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

21.02.2017

Министарка Ана Брнабић посетила општину Инђија

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић посетила је општину Инђија како би се упознала са функционисањем општинске управе. Након обиласка шалтер сале и разговора са службеницима, министарка је похвалила рад локалне самоуправе јер је завршила са процесом прелажења матичне књиге у електронски облик, што је посао од велике важности за општину и грађане.

„Прелажењем матичних књига у електронски облик је важно како би од 1. јуна заживео закон о општем управном поступку, јер тако показујемо да је држава сервис за грађана а да грађани нису курири за државу. Инђија је једна од локалних самоуправа која је завршила тај посао“, изјавила је Брнабић.

Председник општине Инђија Владимир Гак захвалио се министарки на посети рекавши да ће се општина Инђија увек трудити да буде једна од најбољих и најажурнијих у интересу грађана. Такође је рекао да ће глуве особе од сада имати преводиоца који ће им помагати у решавању проблема. „Четвртком ће у шалтер сали општине радити преводилац за глува и наглува лица који ће помоћи нашим суграђанима у решавању свакодневних проблема. Преводилац ће хендикепираним особама бити на услузи и када је неопходно отићи у било коју институцију за вађење докумената, решавања адмнистративних активности или обављање било ког посла у којем је неопходна знаковна комуникација“, истакао је Гак.

Министарка је у оквиру посете Инђији посетила и ИТ центар у којем је са представницима компаније разговарала о томе како искористити постојећи пословни простор. У наредном периоду очекују се конкретни предлози и идеје за функционисање ИТ парка, што ће допринети развоју не само општине Инђије, већ и целе државе. Подсећања ради, ИТ центар годинама стоји празан иако поседује огроман потенцијал за развој ИТ али и других индустрија.

           
Слике можете погледати овде.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija