Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

24.01.2017

Премијер Александар Вучић отворио нови погон ИГБ-а у Инђији

Премијер Србије Александар Вучић и немачки амбасадор у Србији Аксел Дитман пресецањем врпце свечано су отворили нови погон компаније IGB Automotive Comp у коме ће посао наћи нових 600 радника, претежно са територије општине Инђија.

Вучић је изјавио да је ово 59 фабрика или погон који отвара што јасно показује да се у Србији све више ради и запошљава. Нагласио је да је срећан што је данас у Инђији где отвара још једну немачку инвестицију, истовремено позивајући остале немачке компаније да дођу у Србију јер нигде неће наћи боље услове пословања. „Уверен сам да ће ИГБ до краја године имати 2500 радника, између осталих и инжењере, те да ће повећати плате и бонусе. Живимо у региону где је лако говорити а много теже учинити нешто, где су речи јефтине а рад скуп, где се лако критикује а одговорност је тешко пронаћи. Зато оно што смо обећали у априлу, данас испуњавамо. И данас 600 нових запослених јасно прави разлику између лажног и стварног јер су победили незапосленост и имају сигуран посао и будућност. Знам да се не живи лако, да радницима није лако, али само радом можемо напредовати јер ништа неће пасти с неба“, истакао је Вучић.

Председник општине Инђија Владимир Гак захвалио се премијеру Вучићу на подршци у раду као и немачком инвеститору који је препознао да је Инђија најбоља средина за улагање. „Циљ општине Инђија јесте да се сваки инвеститор осећа као део наше средине, да га једнако боли ако имамо запуштене школе, ако нека улица није асфалтирана или ако је здравственој установи потребан нови апарат. ИГБ је показао да је друштвено одговорна компанија и велико је задовољство сарађивати са вама. Приликом преузимања одговорности за вођење општине Инђија обећали смо да ће до 2020. године Инђија постати највеће градилиште у Срему. Ми своје обећање испуњавамо и то не бисмо могли без помоћи владе Републике Србије и покрајинске владе“, изјавио је Гак.

Отварању новог погона присуствовало је око 5000 грађана које је премијер Вучић поздравио рекавши да заједничким пожртвованим радом можемо створити јаку Србију.

Отварању је поред премијера Вучића присуствовао председник покрајинске владе Игор Мировић, сувласник компаније ИГБ Карстен Хилмер, менаџер производње групације Bauerhin за Европу Фолкер Плешер, генерални менаџер компаније IGB Automotive Comp Далибор Берић, представници Привредне коморе Србије и председници сремских општина.

Вредност инвестиције у којој ће посао наћи 600 радника износи 4,5 милиона евра. Примењена је нова технологија која ће омогућити широк асортиман услуга аутомобилској индустрији. Нова производна хала од 7.800 квадрата изграђена је за само 8 месеци и налази се у североисточној радној зони поред постојеће хале компаније IGB Automotive Comp.

Оснивач компаније је групација I.G.Bauerhin GmbH која држи 30 одсто светског тржишта у производњи грејача и годишње производи око 20 милиона производа. Групација има има производњу у Немачкој, Чешкој, Канади, Мексику, а фабрика у Србији је највећа и запошљава највећи број радника.

Галерију слика можете погледати ОВДЕ:ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija