Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

18.08.2016

Амбасадор Индонезије посетио општину Инђија

Амбасадор Индонезије Његова Екселенција господин Хари Кандуа са сарадницима и представници компаније „Индофуд“, посетили су данас Општину Инђија.

Амбасадор је честитао председнику Гаку на именовању на место председника општине Инђија и информисао о досадашњим активностима индонежанске амбасаде са представницима Републике Србије о инвестицијама у нашој земљи. Како је амбасадор навео, постојећа фабрика „Индофуд“ планира проширење производних капацитета у Инђији. Такође, амбасадор је понудио могућност да Индонезија стипендира средњошколце и студенте основних и мастер студија, а више о томе разговараће се у наредном периоду.

Председник Гак упознао је индонежанског амбасадора о привредним потенцијалима општине, као и са свим активностима које општина предузима како би омогућила несметан развој компанија које послују на територији Инђије. Гак је предложио да се у оквиру индустријске зоне отвори индонежанска радна зона у којој ће индонежанске компаније моћи да отворе своја представништва. У циљу културног приближавања два народа, у наредном периоду планира се одржавање Дана српско-индонежанског пријатељства , који би прерастао у традиционалну манифестацију високог нивоа.

Представници „Индофуд-а“ упознали су амбасадора и председника са плановима компаније и изразили су задовољство досадашњом сарадњом са локалном самоуправом. Небојша Панић, представник Индо адриатик групе, рекао је да је „Индофуд“ прва инвестиција Индонезије у Европи, и то у Инђији, што јасно показује колико је Инђија атрактивна за стране инвеститоре. Отварање фабрике је предвиђено за 2. септембар а отварању ће присуствовати државни врх Србије, покрајине Војводине и сви амбасадори азијско-пацифичких земаља као и земаља Европске уније. 


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija