Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

24.06.2016

Систем 48: Проблем јавног превоза и дивљих депонија

На данашњем Систему 48 недељне извештаје поднели су ЈКП „Комуналац“, ЈКП „Водовод и канализација“, Дирекција за за изградњу, „Ингас“ и Одељење за инспекцијске послове.

Проблем јавног превоза у Инђији се издвојио као тренутно један од највећих у општини. Наиме, важећи уговор који је општина потписала пре 5 година истиче до краја месеца, тачније 30. јуна. Обавеза бившег председника општине господина Петра Филиповића је била да неколико месеци пре истека постојећег уговора распише јавни тендер за нови уговор за јавни превоз, како би јавни саобраћај нормално функционисао без последица по грађане. По речима представника Дирекције за изградњу, допис о неопходности расписивања јавног тендера за јавни превоз поднет је Филиповићу још у септембру прошле године, али реакција је изостала.

„Ми смо доведени у ситуацију да смо пре 15 дана расписали јавну набавку за јавни превоз, са чиме су превозници упознати. Знају да смо у шкрипцу са временом и покушавају да нас уцене са ценом и условима, али ја лично то нећу дозволити ни по коју цену“, изјавио је председник општине Инђија господин Владимир Гак. Председник је додао да је невероватно да је Филиповић самоиницијативно, без анекса уговора, обавестио „Ласту“ да је потребно подићи цену превоза са 124,00 динара на 139,00 динара по пређеном километру, што је око милион и двеста хиљада динара месечно мање у општинској каси.

Директор ЈКП „Комуналац“ Милан Радић истакао је у извештају да је депонија на локацији „Бресквик“ комунални проблем који се стално понавља иако се радници „Комуналца“ труде да очисте спорно место. Због тога је председник Гак донео закључак да се појача комунална инспекција на том делу како би се кажњавањем несавесних грађана спречило даље стварање лоше слике о нашој општини.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija