Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

22.06.2016

Реализација акције - Збринимо амбалажу – заштитимо околину

Акција сакупљања амбалажног отпада који потиче од средстава за заштиту биља у пољопривреди спроведена је у насељеним местима општине Инђија 21 и 22.06.2016. године. Ради се о пилот пројекту Удружења произвођача средстава за заштиту биља у Србији „СЕЦПА“ и Пољопривредне стручне службе Рума, а општина Инђија је пружила подршку овој акцији.  Акцији се одазвало 70 пољопривредника са територије општине Инђија који су предали отпадну амбалажу, у току акције је прикупљено укупно 1000 кг отпадне амабалаже, а свим пољопривредницима који су предали своју амбалажу издата је отпремница која ће им служити као доказ да на адекватан начин поступају са опасним амбалажним отпадом.

Циљ ове акције јесте пре свега развијање свести пољопривредника о томе колико неадекватно управљање отпадом, а поготово опасним отпадом може штетно утицати на околину и здравље људи. У наредном периоду је планирано да се овакве акције интезивирају, да пољопривредници тачно знају када ће имати прилику да предају свој отпад овлашћеном оператеру, као и на који начин да га складиште док не дође време за предају.

Агенција за рурални развој општине Инђија је пружила техничку подршку Удружењу „СЕЦПА“ и Пољопривредној стручној служби Рума за реализацију ове акције/пилот пројекта на територији општине Инђија.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija