Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

20.06.2016

КАФ Индианс одбранио титулу шампиона Србије у флег фудбалу

Флег тим Меридиан Индианс одбранио је титулу шампиона Србије, пошто је у Краљеву, на финалном турниру, победио оба своја ривала – најпре СББ Вукове са 18 : 12, а потом и домаћине, екипу Роyал Цроwнс са 21 : 7. За најбољег тренера проглашен је Иван Прскало, главни стратег Индианса.

Једини клуб чија се екипа пласирала сваке године на финални турнир флег лиге, ове сезоне је освојио своју трећу златну медаљу, после 2010. и 2015. године. Дечаци из Инђије су ове сезоне заслужено понели титулу шампиона, будући да су кроз цело такмичење нанизали све победе и у завршницу стигли без иједног пораза.

Иако је Инђијце пратила невоља на путу у Краљево, јер им се покварио аутобус, због чега су на турнир стигли у последњи час и буквално из аутобуса истрчали на терен, успели су да у другом мечу дана најпре поразе београдску екипу СББ Вукови, а одмах потом и „Краљевске круне”. Турнир је отворен утакмицом између Београђана и Краљевчана коју су добили домаћини са 33 : 22 па се у последњем мечу уједно одлучивало о титули.

Млади Вукови су се тако окитили бронзаним медаљама, док су Краљевчани освојили сребрна одличја. Њима је припала још једна награда – за најкориснијег играча финалног турнира (МВП) проглашен је Лазар Перишић.

Осим златних медаља које су уручене новим старим шампионима Србије, признање је добио и главни тренер Меридиан Индианса Иван Прскало као најбољи тренер Пионирске флег лиге Србије (У15), и то захваљујући гласовима тренера свих екипа које су ове године учествовале у такмичењу.

Иван Прскало биће помоћник главном тренеру флег репрезентације Србије Дарку Штаблеру на предстојећем европском првенству које се почетком августа одржава у Београду.

Овогодишње такмичење у флег фудбалу за омладинске селекције почело је другог викенда априла. Надметало се 13 екипа које су биле регионално подељене у три групе. Победници група, а након укупно одиграних пет турнира групе „Центар”, односно четири турнира за групе „Север” и „Југ”, састали су се овог викенда на финалном турниру који је одржан на Атлетском стадиону у Краљеву.

„Краљевске круне”, као домаћин финала, организовале су свечану спортску приредбу која је имала и хуманитарни карактер јер су се прикупљали добровољни прилози за помоћ и подршку установи која брине о деци без родитељског старања.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija