Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

30.05.2016 | вг

КЗМ: Промоција романа ,,Не веруј речима"

Канцеларија за младе општине Инђија оргабнизује  промоцију романа  ,,Не веруј речима", ауторке Јелене Миленковић Младеновић.

Промоција књиге је заказана за 10. јун, са почетком од 18 часова  у просторијама Канцеларије за младе општине Инђија. Модератор ове промоције ће бити Сандра Јојић из Инђије.

Роман „Не веруј речима“ објављен је у издању Књижевно-уметничке асоцијације „Артија“ у едицији „Прозаик“.

Сажетак романа „НЕ ВЕРУЈ РЕЧИМА“

Када се након превише ракије Зевс поново нашао међу људима, уместо на Олимп атерирао је на Дорћол. Потпомогнут саветима своје ванвременске дружине, састављене од различитих и скоро неспојивих историјских, митских и стварних ликова, покушао је да за двадесет дана промени животне курсеве једне курве, једног студента, једног старца и једне супруге. Да ли је у томе успео грчки бог или они сами? Да ли су уопште успели?

Филозофија друштва у распаду са (не)реалним могућностима да се одржи, роман покушава да допре до суштине разлога пропадања личности и породице у модерном начину борбе за опстанак. Наратор филозофира, Зевс се чуди, а главни ликови се ломе, страхују, тону и ослобађају се. Прстохват сатире, прстохват сурове реалности, прстохват метафоре: то би били зачини којима се закувала ова књига. Ако ништа друго, оставља некакву арому у мислима, након конзумирања. И на крају, крај је срећан. А Зевс још срећнији јер није Човек. 


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija