Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

20.05.2016 | вг

Петар Филиповић: Бићемо конструктивна опозиција

Констутивна седница СО Инђија заказана је за 1. јун када треба да буде изабрано ново руководство и именован нови председнк општине.

На недавно одржаним локалним изборима у општини Инђија представници Српске напредне странке освојили су апсолутну власт и у новом сазиву локалног парламента ће имати 21 одборника док ће представници листе „Зато што волим Инђију-Петар Филиповић-носилац листе Др Данило Вишњевац“ имати 11 одборника.

Још увек актуелни председник општине Инђија, Петар Филиповић поручио је да очекује да ће локалну самоуправу водити одговорни људи који ће наставити започете пројекте и радити у интересу свих грађана као што је био случај претходних година.

„Познато је да су избори завршени 24. априла и оно што је дефинитивно и јасно од те вечери да је Српска напредна странка у општини Инђија победила. Освојили су апсолутну већину и ја им честитам на добром резултату и желим им срећу у даљем раду. Имаће потпуну подршку са наше стране како би постигли оно што су обећали и да ураде добре ствари за грађане инђијске општине. Наша одборничка група која ће вероватно носити назив „Зато што волим Инђију“ биће конструктивна опозиција у том смислу да ћемо критиковати оно што није добро и указивати на проблеме који треба да буду решени. За то смо се борили у претходном периоду, за то ћемо се залагати и убудуће“ истакао је Петар Филиповић и интервјуу за „Сремске новине“.

Још увек актуелни председник општине Инђија оценио је и рад локалне самоуправе у претходне четири године.

„За претходне четири године, колико сам обављао функцију председника општине, могу да кажем да је било доста потешкоћа и проблема, пре свега у финансијском смислу. Имали смо долазак ревизије и контроле из Управе криминалистичке полиције која је у нашој општини радиле две године, али све је било регуларно и добро се завршило.Имали смо два велика проблема у вези са водоснабдевањем која смо морали да решимо и ево ових дана и тај посао приводимо крају изградњом нових бунара. Када се осврнем уназад четири године, у условима у којима смо радили када је економска криза опште присутна у читавој држави, могу да будем задовољан. Сви комунални системи у граду су функционисали, текући послови су урађени, а имали смо неколико капиталних инфраструктурних пројеката који су завршени. Читава општина је функционисала на једном високом нивоу, уколико изузмемо проблем са водом, који ће, понављам, ускоро бити решен, и верујем да ће све функционисати и даље.“

На питање, колико је било тешко водити једну општину као што је Инђија након бившег председника Горана Јешића, Филиповић је одговорио да је био свестан одговорности.

„На седници која је одржана 23. августа 2012. године када сам именован за председника сам управо говорио о овој теми, да се политичари нису много отимали за ову функцију. Апсолутно сам знао какву одговорност носи ова функција и какву обавезу имам након Горана Јешића који је био један од најбољих председника општине у читавој Србији. Након резултата које је он постигао, није било ни мало једноставно ни лако, али сам био свестан да мора да се ради и да се преузме одговорност. Не кажем да се није десила ниједна грешка, али сам гледао да поштено и квалитетно обављам своју дужност пуне четири године и да оправдам поверење.

На крају интервјуа, Петар Филиповић дао је савет новом председнику општине када је реч о вођењу општине Инђија у наредном периоду.

„Пре свега, бити председник општине је једна велика одговорност и озбиљан посао за који људи мисле да је много лако него што заиста јесте. То је широк дијапазон проблема које морате да решавате и у сваком моменту и уколико нешто не функционише увек је председник одговоран или крив. Оно што могу да саветујем будућег председника општине је да на почетку мора да направи добар тим својих сарадника, квалитетних и стручних људи у свим областима како би систем функционисао. Надам се да ће све оно што смо ми поставили у претходном периоду бити настављено, почевши од „Система 48“ који је дуги низ година у служби грађана, па до система функционисања јавних предузећа и установа. Надам се да ће квалитетно и одговорно обављати свој посао и да ће бити транспарентан, односно да ће имати добру комуникацију кроз све сервисе који постоје у нашој општини. И на крају, да ће вредно радити и трудити се да буде још бољи од оног што смо ми урадили за претходних 16 година све у интересу грађана општине Инђија, ја ћу бити апсолутно задовољан“ изјавио је одлазећи председник општине Инђија.

 

Извор Сремске новине


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija