Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

23.03.2016 | С.Тодоровић

Пољопривредницима из Нових Карловаца представљени конкурси

Председник општине Инђија, Петар Филиповић, помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Мирослав Дуњић и представници Агенције за рурални развој представили су пољопривредним произвођачима из Нових Карловаца конкурсе за доделу бесповратних средстава у области пољопривреде, упознали их са основним условима, потребном документацијом и износом подстицаја.

Председник општине Инђија, Петар Филиповић, истакао је да је буџетом општине Инђија за 2016. годину на позицији фонда за пољопривреду и рурални развој опредељено 20 милиона динара који ће се расподелити у складу са Програмом подршке спровођењу пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Инђија и расписаних конкурса.

„Главна идеја јесте да се директно помогне пољопривредним произвођачима имајући у виду да држава последњих година смањује субвенције намењене пољопривредним произвођачима и све мање средстава усмерава у пољопривреду, а све у циљу модернизације и јачања производне конкуретности, повећања продуктивности и смањења трошкова производње. Уколико буде потребе, у зависности од заинтересованости пољопривредника ребалансом буџета издвојиће се још средстава за ову намену, а наша Агенција за рурални развој стоји на располагању за пружање техничке и стручне помоћи пољопривредницима“ - истакао је председник општине Инђија Петар Филиповић.

Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Мирослав Дуњић упознао је присутне са конкурсима које је расписао овај секретаријат. 

„Општина Инђија је у самом врху у привлачењу средстава по овим конкурсима, посебно су актуелни системи за наводњавање и противградне мреже. Четврта је година како се расписују конкурси и одличну сарадњу имамо са Агенцијом за рурални развој општине Инђија те препоручујем пољопривредницима да се за сваку недоумицу коју имају обрате агенцији која је у свакодневном контакту са секретаријатом“ истекао  Мирослав Дуњић.
Следеће представљање конкурса о додели бесповратних средстава планирано је за среду у Новом Сланкамену у просторијама Месне заједнице са почетком у 19 часова.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija