Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

22.03.2007

Раднички у новим просторијама

Раднички универзитет у Инђији после пола века послује у новим просторијама и са новим именом Пословно - образовни центар. По речима директора те институције Милана Механџића, примеренији простор ће бити догодине још бољи у новој згради, а наставља се програм усавршавања. Општина Инђија је шездесетих година била оснивач Радничког универзитета, а нови центар, такође је основала Општина и преузела све обавезе и права овог друштвеног предузећа, као и запослене раднике, док је на име оснивачког улога била обавезна да обезбеди пословни простор. Тренутно, Пословно-образовни центар се налази на четвртом спрату где је и управа „Комунлаца", а догодине ће се просторије преселити у нови тржни центар, који ће бити саграђен на локацији некадашње фабрике намештаја „Срем" где су сада паркинг места.
- Изградњом новог тржног центра, Инђија ће имати један од њабољих универзитетских центара за образовање, доквалификацију и преквалификацију, што је преко потребно. О томе сведочи и податак да је пре само 16 година, Војводина као најнапреднија регија, имала 14, 7 одсто високобразованих људи, а сада само шест. Да би покрајина, али и Србија била просперитетна и високоразвијена, потребно је да имамо 15 одсто високообразовне популације, јер само знање доноси капитал. Студентима из Инђије који путују за Београд и Нови Сад на „Мегатренд универзитет", свакако ће више одговарати да струдирају у свом месту живљења - рекао је председник Општине Инђија Горан Јешић на јучерашњем отварању нових просторија Пословно - образовног центра и уједно најавио Сајам запошљавања за13. април у сарадњи са Националном службом за запошљавање.
Едукативни центар, који постоји у школи „Душан Јерковић" отворен уз помоћ УСАИД - а, нема много везе са Пословно - образовним центром, јер се у њему за потребе познатог инвеститора наменски припремају радне снаге. Тренутно, по Јешићевим речима, око 3.000 незапослених са евиденције Националне службе за запошљвање нема квалификацију и није образовано, нити то желе. До сада је то била примарна делатност Радничког универзитета, која ће ширити своје програнме и посати најбољи центар образовања у Срему. Он је рекао да дипломирани студенти могу да стажирају у Општинској управи, а да ће, ко се покаже најбоље добити и запослење, а уколико не, бар ће имати добру референцу у радној биографији да су стажирали у најбољој општини у Србији.

Гордана Умичевић, ДНЕВНИК
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija