Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

06.04.2006

Проглашено ванредно стање ради одбране од поплава

Наредба о увођењу ванредног стања и одбране од поплава на подручју територије општине Инђија
Због погоршане хидрометеоролошке ситуације и наглог пораста водостаја реке Дунава на целом њеном водотоку и угрожености Старог Сланкамена, а нарочито сланкаменачке Бање, председник Општине Инђија Горан Јешић донео је наредбу о увођењу ванредног стања и одбране од поплава на подручју територије општине Инђија. На хитно заказаној конференцији за новинаре, председник Јешић је рекао да је чура Орешчанин именован за координатора у оквиру штаба за елементарне непогоде за МЗ Стари Сланкамен, а именовани су и руководиоци по појединим областима.
Потпуно смо спремни и већ су предузете мере за одбрану од поплава у Старом Сланкамену, истакао је председник Јешић и додао да је најважније да се одбрани Бања „Др Боривоје Гњатић". Сигуран сам да ће предузете мере бити довољне да се спречи продор воде у круг Бање и поред најава да ће ниво Дунава у наредном периоду да расте у просеку 20 сантиметара дневно. Послали смо захтев Војсци СЦГ да се војници на служењу цивилног војног рока ставе на располагање штабу за елементарне непогоде.
Директор ЈКП „ Водовод и канализација" Бранко Радаковић је рекао да се врх воденог таласа у делу Дунава који протиче кроз инђијску општину очекује 11. априла када се предвиђа да ће воде бити око 740 сантиметара. За сада је најважније да водоснабдебвање у Сланкамену није угрожено тако да ће становници имати редовну испоруку пијаће воде, истакао је Радаковић и додао да су сва јавна предузећа спремна да хитно интервенишу у евентуалним ванредним случајевима. Директор Дирекције за изградњу општине Инђија Урош Ћурувија је истакао да је сва расположива механизација спремна да интервенише у Старом Сланкамену и да је већ послато око 2000 кубика песка који ће бити утоварен у вреће, а ускоро се очекује слање нових количина материјала потребних за одбрану Бање.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija