Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

30.01.2006

Представник ММФ-а посетио Инђију

Стални представник Међународног монетарног фонда у Србији и Црној Гори Харалд Хиршхофер посетио је данас општину Инђија где се сусрео са председником Општине Инђија Гораном Јешићем, директорима јавних предузећа и успешним привредницима и инвеститорима| са територије инђијске општине.

Председник општине Горан Јешић је истакао да се на састанку пре свега разговарало о фискалној децентрализацији која представља велики проблем за сваку локалну самоуправу, као и о проблемима и начину финансирања општина. Тешкоћа је што у Србији има мало грин-филд инвестиција, рекао је Горан Јешић, а једино преко њих могу да се отварају нова радна места, док је Општина Инђија са око 270 милиона евра директиних инвестиција у последњих неколико година лидер у Србији.

После састанака у Општини Инђија, стални представник Међународног монетарног фонда у Србији и Црној Гори Харалд Хиршхофер, обишао је с председником Општине Инђија Гораном Јешићем фабрику цигарета „Монус", која је највећа грин-филд инвестиција у инђијској Општини. До сада је у овој фабрици запослено око 150 радника, а планирано је да се са пуштањем нових производних линија у рад запосли око 300 радника, и да се ангазује око 1.500 домацинстава која би услузно гајила дуван за потребе производње чиме ће велики број породица са територије инђијске општине бити материјално обезбеђен.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija